Kısa Kısa...



-At sahibi Özbey İnce vefat etti.. Özbey İnce aynı zamanda apranti Okan İnce ve at sahibi Gökhan İnce'nin de babası oluyordu. Allah rahmet eylesin..
http://www.tjk.org/S/S/AtSorgu.aspx?...=1&l=1#AtSorgu



- Zepka başarılı yarışlarına devam ediyor..Geçtiğimiz sene sonlarına doğru KV yarışlarda Basri Çifkurt, Mihrace ve Yavuz Gülerce Koşuları'nı kazanan başarılı safkan geçtiğimiz hafta dişilere ait şartlı koşuda kazanırken yeni seneye de formda girdiğini ve el oynatmadan kazanırken sezonun en başarılı dişileri arasında olacağını gösterir gibiydi.
http://www.tjk.org/S/S/KosuTarihi.as...l=1#KosuTarihi



-İzbatur'un tedavi ve hazırlık süreci devam ediyor.. Tendonunda meydana gelen yırtık sonrasında kök hücre uygulaması yapılıp tedavisine devam edilen şampiyon safkanlarımızdan İzbatur başlarda tedaviye olumlu cevap veremese de devam edilen tedavi sonrası her geçen gün iyiye gitmiş olup kenterlerle hazırlıklarına devam etmektedir. Yine start alıp almayacağına önümüzdeki haftalarda son durumuna göre karar verilecek.



- Özhaber idmanlara başladı.. 2009 yılı Cumhuriyet Kupası Koşusu'nu kazandıktan sonra tırnağının çatlaması nedeniyle geri alınıp tedavisine devam edilen Kuyumciyan ekürisinin başarılı Arap atı Özhaber'in sorunları giderilmiş olup yeniden idmanlara başlamıştır.



- Meydan Racecourse 28 Ocak'ta açılışını yapıyor.. 20.000 oturmalı toplam 60.000 kapasiteli hipodrom,290 suit odalı dünyanın ilk beş yıldızlı Trackside Otel evlerine de sahip..Tribün ve ahırlar dahil bina uzunluğu 1.6 Kilometre olup,8.600 araç kapasiteli otopark, şahin kanadı şeklinde inşaa edilmiş olup bu kanat açıklığı ise 1.3 kilometre'dir.İçerisinde Meydan Racecourse Müzesi Galerisi, bir IMAX tiyatro ve Meydan Marina da yer almaktadır.
Web sitesi: http://www.meydan.ae/racecourse/