31 Ekim 2008 Cuma

KISA KISA...

- Omiya ( Sri Pekan - Galliano ) isimli 2 yaşlı İngiliz tayı Hakan El tarafından satın alınıp el değiştirmiş. Omiya'nın henüz start almadığını belirtelim.

- Gülerce ekürisine ait başarılı İngiliz safkan Buteur ( Marlin - Darlin Clementine ) idmanlara yeniden başladı. Buteur son startını Ağustos'un ilk haftasında almıştı. Bugün iç sahada yaptığı çalışma ile yeniden form tutma çabası içine girmiş durumda.

- Vural Çakım'a ait kalite safkan Mummys Love ( Strike The Gold - Colosse ) Adana sezonu yaklaşırken uzun bir aradan sonra tekrar idmanlara başlamış durumda. Son startını Temmuz ayında almış ve o tarihten itibaren idman pistinde görülmemişti.

- Adalı ekürisi Adana' ya yeni sezon için 11 safkanı erkenden göndermiş durumda. Bunların içinde Gündüz Abi, Shukosh, Anauchka ve 2 yaşlı tayları mevcut.

30 Ekim 2008 Perşembe

GÜLE GÜLE PRENSES









Türk yarışçılık tarihine damga vuran safkanlardan Ribella, jubilesini yaparak yarış hayatını noktaladı. 29 Ekim Çarşamba günü düzenlenen törende Ribella ile özdeşleşen jokeyler Halis Karataş ve Selim Kaya da törende yerini aldı.

Sadece yurt içinde değil yurt dışındaki başarılarıyla da övündüğümüz bir kısraktı Ribella. İlk defa bir safkan için bu şekilde bir jübile töreni düzenlendi. Bu törenin gerçekleşmesinde büyük emeği geçen Taşbek ekürisini de tebrik etmek lazım. Seni özleyeceğiz prenses...
MIDNIGHT LUTE EMEKLİ OLDU










Geçtiğimiz yılı Breeders Cup Sprint galibi olarak kapatan Midnight Lute bu yıl da aynı koşuyu bir kez daha kazanmayı başarmıştı. Cumartesi günü yapılan Amerika koşularında son kez izlediğimiz safkan herhalde aşım sezonunun gözdeleri arasında olacaktır. Real Quiet — Candytuft orijinli kalite safkan Hill’n Dale Farm’da aşım yapacakmış. 20.000$ bedelle aşım yapması planlanıyor.Cumartesi günü kazandığı yarışta da 1200 metrelik mesafede yarışı sonuncu takip etmiş,düzlüğe yakın vites arttırmıştı.1.07'lik derece de gercekten cok ıyı bır derece idi. İşte o koşunun videosu :

http://www.tjk.org/Tjk.Public.Web_v2/Content/Visual.aspx?v=081025327.wmv&tarih=25/10/2008&popUp=1&l=1

28 Ekim 2008 Salı

MARACAIBO İDMANLARA BAŞLIYOR









Atman Ekürisi’nin kalite safkanı Maracaibo ( Manila - Calandra ) yeniden çalışmalarına start veriyor. Son olarak Erkek Tay Deneme Koşusu’nda rakiplerini oldukça başarılı bir koşudan sonra geride bırakan Maracaibo, daha sonrakı gunlerde arıza gosterıp tedavıye alınmıştı. Bır daha pistlere döner mi dönmez mi dıye konuştuğumuz Maracaibo bu süreci başarıyla atlattı ve kalite safkan yavaş yavaş hazırlıklarına start verme aşamasına geldi. Yarışçılığımız ve yarışseverler adına güzel bir haber..

25 Ekim 2008 Cumartesi

Asi Çalışmalara Başladı : Sezonun başarılı 2 yaşlı taylarından biri olan Asi sorun gösterince geriye alınmıştı. Ali Sölpük'ün sahibi olduğu Sun Music yavrusu Asi 09.10 tarihindeki 25.5 HR işiyle çalışmalarına tekrardan start verdi.


Tekirhan İdmanlara Başladı : Akyel - 11.Rode orijinli Erkan Yüksel'in sahip olduğu seri safkan Tekirhan da ara verdiği idmanlarına tekrardan start verdi. Safkan son startını 25 Haziran tarihinde almıştı.